Müşteri Hizmetlerimiz: 0232 207 3 207
ÜRÜNLERİMİZ

Stresi Yönetebilmek İçin 3 Doğal Öneri

Stresi Yönetebilmek İçin 3 Doğal Öneri
4 Ocak

Stresi Yönetebilmek İçin 3 Doğal Öneri

Stres, duygusal açıdan fiziksel semptomlara kadar birçok farklı şekilde kendini gösterebilir. İnsan vücudu, düşük oranda strese karşı koyacak yapıdadır. Stresli bir olayla karşı karşıya geldiğinizde, vücudunuz kortizol gibi, bir dizi fizyolojik semptomu aktive eden spesifik hormonlar salgılar. Araçta iken kaza yapmaya çok yaklaştığınızda bir adrenalin patlamasını muhtemelen yaşamışsınızdır. Burada önemli husus, stresli olay geçtikten sonra vücudun sakinleşmesi ve rahatlamasıdır. Kronik stres ise hiç durmaz.

Kronik stres, evinizin altında bulunan bir su borusundaki yavaş bir sızıntı gibidir. Zamanla sızıntı büyür ve baştaki küçük su birikintisi daha sonra tüm temeli yıkabilir. Kronik stres durumunda, stres hormonlarının yol açtığı sürekli aşınma ve yıpranma uzun vadede sağlığınızı etkileyebilir.

Stres yönetimi ve strese dayanıklılık ayrılmaz bir ikilidir. Bazı stresli durumlardan (sorunlu bir çalışma ortamı gibi) tamamen kaçamayabilirsiniz, ancak tepkinizi nasıl daha iyi yöneteceğinizi öğrenebilirsiniz. Davranışsal stres yönetimi teknikleri, besin ve yaşam tarzındaki değişimlerle beraber, bir yandan dayanıklılığı desteklerken, diğer yandan stresi ve bağlantılı semptomları yönetmenize yardımcı olabilir.