Müşteri Hizmetlerimiz: 0232 207 3 207
ÜRÜNLERİMİZ

Multivitaminler: İdeal Beslenmeye Katkı

Multivitaminler: İdeal Beslenmeye Katkı
4 Ocak

Multivitaminler: İdeal Beslenmeye Katkı

Dengeli ve çeşitli beslenirseniz, ideal bir beslenme düzeni için ihtiyacınız olan tüm besin maddelerini alabileceğinizi muhtemelen duymuşsunuzdur. Acaba bu doğru mu?

Besin alımının temelini gerçekten de yiyecekler oluşturmalıdır. Ancak multivitaminler, dengeli ve çeşitli beslenmenin yanı sıra sıhhatinizi daha iyi desteklemek için mevcut tüm boşlukları doldurmaya yardımcı olabilir.Dengeli ve çeşitli beslenseniz dahi bu besin maddelerinin ihtiyacınız olan tüm besin ögelerini karşılamamasının altında birçok neden yer almaktadır.

Multivitaminler, beslenmenizde vücudunuz için eksik olabilecek esansiyel besin öğerlerini sağlamak üzere tasarlanmıştır. Genellikle vitaminlerin yaşamın sadece belirli evreleri veya belirli tıbbi durumlar için gerekli olduğu konusunda yanlış bir kanı vardır, aslında multivitaminler herkes için faydalı olabilir.

İdeal Beslenme Nedir?

Bir gıda paketinin arkasına bakın, bir takım besin maddelerinin yüzdelerini göreceksiniz. Peki bu aslında ne anlama geliyor? Ve hepimizin aynı miktara ihtiyacı var mı?

“İnsanların beslenme seçimleri yapmasına yardımcı olmak için, beslenme kılavuzlarında çok genel temel ihtiyaçlar yer almaktadır”. Ancak bunlar herkes için yeterli olmayabilir. Örneğin, bir gıda etiketinde bulunan besinlerin yüzdesi 2.000 kalorilik bir diyete göre belirlenmiştir, dolayısıyla bu miktardan daha fazla veya daha az yemeniz halinde pek yardımcı olmaz.

Genel olarak, beslenme kılavuzları, ciddi gıda eksikliği hastalıkları önlemek için gereken minimum besin miktarına dayanır. Bu kılavuzlar önemli birer halk sağlığı aracıdır, ancak temel beslenme ile ideal sağlık arasındaki önemli farkı dikkate almazlar. Ayrıca, genetik yapınız ve yaşam tarzınız, besin maddelerine olan ihtiyacınızı ve besin maddelerini nasıl absorbe edeceğinizi önemli ölçüde etkileyebilir.

İdeal beslenme ile temel ihtiyaçların karşılanması arasında önemli bir fark vardır. Gelişmiş ülkelerde yaşayan insanların çoğu, ciddi besin eksikliklerini önleyecek derecede beslenmektedir.

Ancak ideal beslenme, besin eksikliği önlemekten çok daha fazlasını ifade eder. Bu, sadece sizi hayatta tutmak için değil, enerjik bir hayat sürdürmek için yeterli besin maddesi almanız demektir.

Yetersiz Besin Maddesi Alımı Dengeli Beslenmenizi Nasıl Etkileyebilir?

Artan sayıda araştırma, kronik hastalık riskini azaltmak için beslenmenin önemini vurguladıkça, vitamin ve mineral alımının yetersiz olabileceği ve bunun da dengeli beslenmenizi olumsuz yönde etkileyeceği hususu netleşiyor.